Publicat per

PAC 1 – El mercat del disseny

Els marketplaces són plataformes on es reuneixen professionals d’un sector, com ara creatius en el nostre cas amb clients. Aquest tipus de plataformes estan cada cop creixent més i apareixen de noves per les oportunitats que donen als professionals de treballar de manera independent així com els clients de trobar a la persona que encaixi amb el concepte que busquen i/o preu.

També cal dir que hi ha molt tipus d’ofertes o maneres de fer en aquestes plataformes com per exemple l’opció d’accedir al projecte via concurs, obrint així les opcions al client de trobar aquell professional que realment necessiten.

Per part del professional, té l’opció de crear el seu protfolio a la plataforma i exposar així les seves qualitats, d’aquesta manera saps que si algú contacta amb tu és per un interès real per allò que fas, així que t’estalvies tots els problemes que poden aparèixer perquè no encaixi el que fem amb el que volen.

 

99Designs


99Designs és un Marketplace dirigit a activitats creatives, des de disseny clàssic, il·lustració, web, etc…

Cada professional es pot crear el seu perfil i pujar el seu portfolio on més tard qui necessiti el servei podrà donar un cop d’ull.

El més interessant de la plataforma i sobretot és on tenen el seu punt fort és en la manera que els professionals aconsegueixen la feina. Hi ha dues modalitats:

– Directament la persona contacta amb tu, perquè ha vist el teu portfolio i es comença a parlar entre els interessats.

– Mode concurs, on es presenta el concurs i els professionals que vulguin presenten les seves propostes.

Crec que és interessant sobretot quan just acabes d’estudiar que necessites generar contingut pel teu portfoli, és una manera de generar-ho participant en aquest tipus d’activitats. Per altra banda el fet que qui utilitza la plataforma pugui navegar pels diferents portfolis i anar directament a aquells que tenen allò que ells busquen, també ho fa molt atractiu.

 

Dribbble


Aquesta és una de les que més m’agrada com a creatiu. No sé si pel que fa a Marketplace funciona massa bé, però el fet de poder fer una cerca d’una paraula i veure que fa la gent, sempre és inspirador.

Per poder accedir al Marketplace has d’estar registrat com a PRO, crec que és un espai on la qualitat del professional és indiscutible i segur que tens el que busques, hi ha l’opció de poder publicar la teva oferta i els professionals poder accedir a llegir la teva oferta i contactar amb tu.

No obstant no és un espai on quedi tant clar potser el funcionament com per exemple l’anterior o no tan directe, però com deia, crec que és una molt bona plataforma com a professional on poder pujar la teva feina i optar a ser candidat de futures.

 

Fiver


Ells mateixos es presenten com la plataforma més gran de freelance. Al contrari de les anteriors que eres més dirigides a activitats “creatives” com disseny o il·lustració, a Fiver amplien l’oferta de professionals a un espectre d’activitats més amplies on la figura freelance té molt de pes dins del mercat laboral com ara: programadors, veus de doblatge, música, edició de vídeo, etc…

Realment, a mi no m’agrada massa, crec que va molt lligat a preus, la gent es publicita amb el preu directament, tot està molt categoritzat…massa focalitzat, que a priori sembla interessant per anar directa al que interessa, però en aquest cas, personalment no m’agrada. Tot i que és cert que el preu és partint del que veus com si fos un stock tipus Adobe o similar, i també et pots posar en contacte amb el professional perquè t’agrada el que veus, que és molt comú.

 

Designhill


DesignHill funciona quelcom similar a Dribbble, cal dir que Dribbble té una millor UX tanmateix, però el concepte és similar, és a dir, pots buscar un concepte i et mostra resultats de feina de tota la comunitat.

A diferència de Dribbble aquí si que el concepte marketplace sí que és obvi, i tot dirigeix a contractar el professional i buscar per categories o especialitats.

A més ara han fet una secció que està dirigit 100% a prints de roba. Crec que és una bona plataforma segurament per a professionals de la il·lustració on poden vendre les seves obres per a fer prints, algo que és molt comú.

 

Conclusions

La veritat que no he utilitzat mai aquest tipus de plataformes i sempre he tingut la mateixa pregunta…els clients les coneixen? és a dir, com a professional creatiu puc estar en totes aquestes plataformes, però no sé si la gent que necessita un logo, una web, etc… entra a aquestes plataformes i són usuaris habituals per a poder dir que pots viure de la feina que trobaràs en aquestes.

Òbviament la idea em sembla perfecte, sobretot cada cop més on treballar de manera independent a qualsevol lloc del món és una opció viable.

Debat0el PAC 1 – El mercat del disseny

Les intervencions estan tancades.